Zkusili jsme, jak chutnají obložené housky z bufetu. Ty z Globusu mají zajímavou „vychytávku“

Foto: Miroslav Kuták

Obložená houska, ze které kouká slušná porce šunkového salámu, sýru a nějaká ta zelenina, není žádné kulinářské umění. Tím uměním je naaranžovat housku, která se v podstatě nedá sníst, tak, aby vypadala lahodně a lákala k nákupu.


Češi různé obložené chleby, chlebíčky, bagety a housky milují. A není se co divit. Třeba takový kvalitní a čerstvý šunkový, nebo vajíčkový chlebíček, navíc s dobrou majonézou, je mnohdy lepší než kdejaká hotovka ve firemní kantýně. Jenže není chlebíček jako chlebíček, resp. není obložená houska jako obložená houska. Jednu takovou jsme nedávno vyzkoušeli v Globusu na Černém Mostě. Ceny mají lákavé a zboží za vitrínkou vypadá velice chutně. Jenže zdání někdy klame.

Obložené housky a chlebíčky zbožňuji. Ale příště si radši „dvacku“ připlatím
Miroslav Kuták; Mladá Boleslav

Foto: Miroslav KutákDo redakce nám totiž přišla fotografie od pana Miroslava Kutáka, který si podle svých slov dal před nějakým časem obloženou housku v Globusu na Černém Mostě. „Za vitrínkou vypadala krásně, sliny se sbíhaly, cenovka lákavá. Jenže na talířku už to taková pecka nebyla“, napsal nám pan Miroslav. Abychom si jeho informaci ověřili, zajeli jsme si na pracovní snídani do Globusu, abychom se přesvědčili, zda se Miroslavova informace zakládá na pravdě.

Bohužel, podle našeho názoru pravděpodobně zakládá. Námi zakoupená houska opravdu vypadala velice lákavě, nicméně byla naříznuta jen cca do jedné třetiny. Náplň, tedy v tomto případě salám, červená paprika a salátová okurka, tak byly do housky vloženy jen do hloubky řezu, tedy cca do zmíněné jedné třetiny. Zbytek housky tak bylo jenom suché těsto bez náplně. Jestli to je z textu špatně srozumitelné, tak houska nebyla rozkrojena na dvě části, ale pouze z boku naříznuta. Do vzniklé „kapsy“ pak byl vložen salám a zelenina. Že se nikomu nechce žvýkat zbylou část suché housky je asi zřejmé.

Přitom by stačilo docela málo. Uzeniny i zeleniny bylo v housce dost. Jen prostě byla „nacpána“ do malé kapsy na boku housky a jako celek se to sníst nedalo. Možná je to nějaká „vychytávka“ pracovníka v oddělení přípravy těchto dobrot, ale za nás bychom se přimlouvali, aby příště zkusil housky klasicky půlit. Po takto připravené housce se určitě jenom zapráší.

Máte rádi obložené chlebíčky a housky? Jaké? Napište nám do diskuze.

Zdroj: Eliška Konečná; Miroslav Kuták

Zkusili jsme, jak chutnají obložené housky z bufetu. Ty z Globusu mají zajímavou „vychytávku“

Miroslav Kuták

Portál popularizující a vysvětlující svět kryptoměn, bezpečnosti, technologií a ekonomických témat. Investovat do Bitcoinu? Jak koupit Ethereum? Co to je Dark Web? Jak nastavit VPN? Jaké jsou nové technologie? Prostě vše, co chcete o technologickém světě vědět, ale báli jste se zeptat...

Podívejte se i na naše další weby:

www.testyojetin.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


CryptoNews.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@cryptonews.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.cryptonews.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 Cryptonews.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.